Földmozgás

Földrengés Fukushima mellett

A Richter-skála szerinti 5,8-as erősségű földrengést is mértek a műszerek.

2017.07.20 13:37ma.hu
hirdetés

Ismét megmozdult a föld a hat évvel ezelőtti atomkatasztrófa helyszínéhez közel. A Richter-skála szerinti 4,3-as és 5,8-as erősségű földmozgások viszonylag sekély, mindössze 40 kilométer mélységből pattantak ki. 2011. március 11-én a Richter-skála szerinti 9-es, katasztrofális erejű földrengés törmelékké és hamuvá változtatta Japán ezen részeit. A földrengés okozta szökőár épületeket és embereket ragadott magával. A természeti katasztrófa csaknem 20 ezer halálos áldozatot követelt. 2011 március 11. hosszú távon mégis a földmozgás kiváltotta fukusimai atomkatasztrófa kapcsán kerül be a történelembe. Fukusima megrengette az egész világot, alapvetően megváltoztatva az atomenergiával, illetve az atomerőművekkel kapcsolatos gondolkodást.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.