Földmozgás

18 földrengés rázta meg 24 óra alatt Amerika egy részét

A héten eddig összesen 40-szer mozdult meg a föld alattuk.

2017.05.12 09:20ma.hu
hirdetés

Seattle térségében egy nap alatt 18-szor pattant ki földrengés, Bremerton városánál Kitsap megyében a Richter-skála szerinti 2,6-3,5 erősségű földmozgások voltak, a Whidbey szigetnél a 3,4-es rengésről több mint 700 bejelentés érkezett, az amerikai földtani intézet, a U.S. Geological Survey (USGS) szerint Vashon szigetétől Bellevue-n át egészen Lynnwood rázkódott a kontinens.

Az elmúlt hét napban 40 földmozgást regisztráltak, év eleje óta folyamatos az aktivitás, februárban 4,2-es erősségű rengést is mértek. A szakemberek szerint a sok rengés azt jelzi, hogy a térség átalakulóban van, ami azt is jelentheti, hogy földtani szempontból akár látható változások is bekövetkeznek a környéken.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.