Földrengés

Földrengés rázta meg Kína északnyugati részét

Közepes erejű, 5,5-ös fokozatú földrengés rázta meg csütörtök reggel Kína északnyugati részét, a helyi hatóságok nyolc halottról és 23 sérültről tájékoztattak, több mint 180 épület omlott össze, és 750 ember marad hajlék nélkül.

2017.05.11 12:58MTI
hirdetés

A földrengés a Hszincsiang-Ujgur autonóm terület Taskurgán megyéjében történt, hegyvidéki, gyéren lakott területen, ahol az átlagos tengerfeletti magasság mintegy 4,3 ezer méter. A földmozgás fészke nyolc kilométeres mélységben volt. A hatóságok több mint ezer katonát és rendőrt, illetve 1500 civilt küldtek a Pakisztánnal, Afganisztánnal és Tádzsikisztánnal határos térségbe, hogy segítsenek a bajba jutottakon.

Fotó: Twitter

A természeti katasztrófa a legnagyobb pusztítást a 449 lakosú Kuzgun nevű faluban okozta. Nagyon sok ház összedőlt, több száz lábasjószág pusztult el vagy sérült meg. A környéken az épületek zöme fából vagy vályogtéglából készült.

Kína északnyugati részén gyakoriak a földrengések. A Hszinhua hírügynökség szerint az epicentrum körüli kétszáz kilométeres körzetben az elmúlt öt évben 226 olyan földrengés történt, amelynek ereje meghaladta a hármas fokozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.