Ő az utolsó

Tinder-profilt kapott Sudan, az utolsó hím szélesszájú orrszarvú

Saját Tinder-profilt kapott a 43 éves Sudan, az északi szélesszájú orrszarvúk (Ceratotherium simum cottoni) utolsó élő hím példánya.

2017.04.29 13:03ma.hu
hirdetés

Sudannak nem párt keresnek, a cél 10 millió dollár összegyűjtése, és a faj megmentése.

Ha a felhasználó Sudan képét látva jobbra csúsztatja a képernyőt - ami az applikáción a képen látott személy iránti vonzalmat jelzi -, akkor egy adománygyűjtő oldalra irányítják.

Az ott összegyűlt pénzt olyan intézmények kapják, melyek az orrszarvúk mesterséges megtermékenyítésének lehetőségeit kutatják.

Sudan két nősténnyel él együtt a kenyai Ol Pejeta rezervátumban, ám valamiért nem akar velük párosodni, a mesterséges megtermékenyítés pedig idős kora miatt nem lehetséges.

“Nem akarok rámenős lenni, de az egész fajom fennmaradása forog kockán" - írja Tinder-profiljában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.