Felkapott egy lakókocsit a viharos szél

Tornádó gyilkolt Louisianában: anya és gyermeke az áldozatok

Tornádó pusztított vasárnap az egyesült államokbeli Louisianában, a viharos szél felborított egy lakókocsit, egy anya és hároméves gyermeke meghalt, több lakóház és üzlet megrongálódott.

2017.04.03 08:10MTI
hirdetés

John Bel Edwards, az állam kormányzója magas fokú riadókészültséget rendelt el, egyben felszólította a lakosokat, hogy ne közlekedjenek az utakon. Felhívta a figyelmüket arra is, hogy tartsák feltöltve mobiltelefonjaikat, és a készülék legyen elérhető közelségben, hogy értesüljenek a rendkívül szélsőséges időjárási körülményekről.

A meteorológiai intézet jelentése szerint a tornádó óránkénti 180 kilométeres sebességgel száguldott a Baton Rouge-tól 80 kilométerre nyugatra fekvő Breaux Bridge településen, mintegy másfél kilométeres szakaszon.

Az orkán felborított egy lakókocsit, amelyben egy 38 éves nő és hároméves gyermeke tartózkodott, mindketten meghaltak. Az apa a történtek alatt bevásárolni volt. Mikor visszatért, a szétroncsolódott lakókocsi látványa fogadta.

Louisiana egy másik részében, Alexandria városban, ahol a tomboló szél lekapta egy benzinkút tetejét, valamint elektromos távvezetékeket rongált meg. Több ezren maradtak áram nélkül. Egy vállalatnál az alkalmazottak egy hűtőházban kerestek menedéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.