Földmozgás egyre több helyen a kontinensen

Több helyen mozdult meg egyszerre a föld Európában

Franciaországban, Olaszországban, Szicíliánál és Görögországban történt erős földmozgás.

2016.12.03 12:30ma.hu


Északtól délig több helyen is történt földrengés Európa-szerte pár óra leforgása alatt. Olaszország középső része továbbra is folyamatosan rázkódik, mivel az Appennin-félsziget éppen eltekeredik.

Görögországban a Richter-skála szerinti 4,5-ös erősségű földmozgás volt szombaton a legerősebb, de több, enyhébb rengés is kipattant szinte a felszín közelében.

Szicíliánál mindössze 9 km mélyről tört ki a Richter-skála szerinti 3,8-as erősségű rengés.

Franciaországban pedig mindössze 2 kilométer mélyen volt a földmozgás epicentruma. Itt a Richter-skála szerinti 4,2-es erősséget mértek, amit még a svájciak is megéreztek, károkról nem érkezett jelentés. A négyes erősségű rengést pár órával később hármas erősségű utórengés követte a hely közelében.

Forrás: RSOE EDIS

Azon felül, hogy a négy nagyobb rengést több utórengés is követte, gyengébben, de megmozdult a föld még Portugáliában, Spanyolországban, illetve Németországban is.

Két hét telt el az Új-Zélandot megrázó 7,8 magnitúdójú földrengés óta. Az eltelt idő alatt több ezer 3-as magnitúdónál nagyobb erősségű földmozgás történt és még mindig nincs megállás. Mi történik Új-Zélandon?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.