Világvégén

Tényleg elképzelhető az élet egy üvegbúra alatt?

Az önfenntartó épület Észak-Norvégiában épült, távol a "hagyományos" világtól.

2016.07.12 10:45ma.hu

Kertje is van, beépített öntözőrendszerrel, és mindent komposztál.  Belseje fából, szalmából agyagból és homokból készült, napelemekkel üzemel.

A benne élő család gyermekei már pici koruk óta tanulják, hogyan kell összhangban élni a természettel, mit lehet és mikor leszüretelni, valamint hogyan lehet ezeket elfogyasztani - azaz mindent tudnak már, ami az alapvető túléléshez szükséges.

Hab a tortán, hogy a háznak csodálatos a panorámája, sajnos számunkra még elérhetetlen áron épülhet egy ilyen otthon. Ráadásul, számunkra akadnak még nyitott kérdések a fenntartható és napelemes működésével kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.