Ukrajna

Jégverés pusztított Kárpátalján

A helyenként ökölnyi nagyságú jégdarabok a legnagyobb károkat a Nagyszőlősi járás településein okozták, több száz ház tetőszerkezetét rongálva meg.

2016.06.21 12:41MTI

Több hullámban heves zivatarokkal kísért jégeső pusztított kedd reggel és délelőtt Kárpátalja több térségében, a helyenként ökölnyi nagyságú jégdarabok a legnagyobb károkat a Nagyszőlősi járás településein okozták, több száz ház tetőszerkezetét rongálva meg.

A mintegy negyedórán át tartó reggeli jégeső a Nagyszőlőshöz közeli Királyházán, Tiszabökényben, Tekeházán és több más településen okozott jelentős károkat lakóházakban, középületekben, járművekben és mezőgazdasági kultúrákban. A több helyen ökölnyi nagyságú jégdarabok összetörték az épületek fedelét, ablakait, behorpasztották a szabadban parkoló autók karosszériáját, megrepesztették a szélvédőiket, lámpáikat.

Nagyszőlősön járási operatív törzset hoztak létre a természeti csapás okozta károk felmérése és következményeinek felszámolása céljából. Mihajlo Ruszanyuk, a nagyszőlősi járási állami közigazgatási hivatal elnöke a sajtónak nyilatkozva közölte, hogy a járás településein kárfelmérő bizottságok működnek, amelyek délutánra összesítik a természeti csapás által okozott lakossági károkat, és az elektromos művek hibaelhárítói mindenütt helyreállítják az áramellátást - adta hírül a Goloskarpat.info nagyszőlősi hírportál.

Délelőtt Munkács fölött vonult át heves zivatar jégesővel. A városra több mint 10 percen át hullottak dió nagyságú jégdarabok. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Ugyancsak jégverés volt reggel a Szolyvai és a Técsői járásokban. Az utóbbiban a vihar több helyen fákat döntött az utakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.