Egy ember pedig eltűnt

Halálos áldozatokat követeltek a heves esőzések Japánban

A lehullott csapadék mennyisége helyenként meghaladta az óránkénti 150 millimétert.

2016.06.21 12:08MTI

Legalább öten meghaltak, egy ember pedig eltűnt Japán délnyugati részén a heves esőzések okozta áradásokban és földcsuszamlásokban.

A japán meteorológiai szolgálat (JMA) keddi tájékoztatása szerint a Kjúsú szigetén lehullott csapadék mennyisége helyenként meghaladta az óránkénti 150 millimétert, s keddre virradó éjjel annyi csapadék esett, ami megfelel a térségre jellemző átlagos júniusi csapadékmennyiség 50-80 százalékának.

Reuters/Jonathan Ernst

Ennek nyomán a folyók kiléptek medrükből és jelentős földcsuszamlások voltak elsősorban Kumamoto prefektúrában, amelyet áprilisban két erős – 6,5-es és 7,3-es magnitúdójú – földrengés is megrázott, mintegy 50 ember halálát okozva. Az NHK japán közszolgálati adó jelentése szerint a szélsőséges időjárás öt halottja, és az eltűnt ember is kumamotói.

Az áprilisi földrengések által egyik leginkább érintett település, Minamiaszó 4400 lakóját arra kérték a helyi hatóságok, hogy hagyják el otthonukat, és menjenek az evakuációs központokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.