Döbbenetes jelenség

Fura, ismeretlen hab lepte el Japánt a földrengés után

A tudósok sem tudnak magyarázatot adni arra, hogy mi az a habszerű képződmény, ami a pusztító földrengés után elöntötte Japánt.

2016.04.18 11:38ma.hu

Japán déli részét, a kumamotói földrengés epicentrumához közel, fura hab öntötte el a pusztító földrengés után. A lakosok értetlenül állnak a jelenség előtt, a hatóságok pedig a katasztrófa következményeit próbálják felszámolni, így nem foglalkoztak még a hószerű habbal.

Számos találgatás látott napvilágot, egy szemtanú szerint egy tűzoltóautó is megsérült, abból folyt ki a fura anyag, mások viszont a földrengés következményének tartják a jelenséget. A spekulációk szerint az ismeretlen eredetű hab egy földalatti vízvezeték megrongálódása következtében áraszthatta el Fukuoka utcáit.

Mint ismeretes, a távol-keleti ország délnyugati részén, ahol három nap alatt 388 földrengés - köztük két nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,3-as és 7,1-es erősségű - történt, amelyekben összesen 41-en vesztették életüket. A szeizmikus aktivitás leginkább a Kumamoto prefektúrát és az ott fekvő Masiki városkát sújtotta, ahol húszan vesztették életüket.A térségben gyakorlatilag teljesen leállt a tömegközlekedés, lezárták az autópályákat is. Súlyos károk érték Kumamoto repülőterét, így annak légi forgalmát is leállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.