Mozgás

Erős földrengés rázta meg az India-Mianmar határt

Az embereket álmukban ébresztette az erős rázkódás, mely egyes területeken két percig is eltartott.

2016.01.04 08:41ma.hu

Hétfő hajnalban a Richter-skála szerinti 6,7-es erősségű földrengés rázta meg az indiai-mianmari határ térségét. A károkról pontos adatok még nincsenek, annyi biztos, hogy egy ember meghalt, rengetegen megsérültek, az épületekben pedig komoly károk keletkeztek.

A földrengés helyi idő szerint 4 óra 35 perckor pattant ki 32 kilométerre Manipur északkeleti indiai állam fővárosától, Imphaltól. Ez a térség a Himalája azon részéhez tartozik, amelyet az Amerikai Földtani Intézet (USGS) a Föld egyik szeizmikusan legveszélyesebb területeként tart nyilván.

usgs

Mint ismeretes, nemrég egy 7,8-as erősségű földmozgás közel 20 ezer embert ölt meg Nepálban. 2005-ben pedig egy 7,6-os rengés volt az egyik legpusztítóbb a térségben, legkevesebb 86 ezer ember halt meg és 69 ezren sérültek meg Pakisztánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.