Tehénhústól lettek rosszul

Megmérgezték az oroszlánokat Kenyában

Az oroszláncsapat két tagja mérgezett tehénhústól pusztult el szombaton, egy oroszlán eltűnt, ötöt pedig állatorvosok vettek gondozásukba.

2015.12.10 08:08MTI

Megmérgezték egy kenyai rezervátum nyolc oroszlánját, melyek a BBC egyik népszerű természetfilm-sorozatában szerepeltek. Két állat szombaton elpusztult, egy eltűnt, ötöt pedig állatorvosok kezelnek, miután mérgezett tehénhúsból ettek.

A sorozat egyik készítője, aki negyven éve kíséri figyelemmel az oroszlánfalka életét, azt mondta: véget ért egy korszak. Az egyik elpusztult oroszlán egy 17 éves nőstény, Bibi volt. Az oldalán fekve, habzó szájjal találtak rá.

A gyanú szerint a Masai Mara rezervátumban legeltető gazdák mérgezhették meg az állatokat. Éjjelente tízezrével terelnek be marhákat a rezervátumba, a legelő állatokra viszont vadásznak az oroszlánok, ami nem tetszik a gazdáknak.

A Wildlife Direct állatvédő csoport vezetője szerint ostoba, beteg, kegyetlen és rövidlátó emberek mérgezték meg a vadállatokat. Kedden két embert vádoltak meg a mérgezéssel, akik akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.