Rázkódott a Föld

Csak úgy rázta a rengés a görög szigeteket

A Richter-skála szerint 6,5-es erősségű földrengés rázta meg a Jón tengeri görög szigeteket.

2015.11.17 12:40ma.hu
Forrás: RSOE EDIS

Heves földrengés rázta meg Görögország jón-tengeri Lefkáda szigetét kedden. Pontos károkról még nincs információ, a hírek szerint legalább egy ember életét vesztette, többen megsérültek.

Az EMSC és az USGS földrengéskutató intézetek szerint a földmozgás a Richter-skála szerint 6,5-ös erősségű volt, és fészke 10 kilométer mélyen volt a tenger alatt Lefkáda és Korfu szigete között.

A halálos áldozat egy hatvanév körüli nő, aki egy épület romjai alá került a sziget déli részén fekvő Athani faluban. Egy másik nőt egy elszabadult utcai lámpa ütött meg.

A földrengés legalább tíz házat megrongált. Lefkáda alkormányzója elrendelte az iskolák bezárását, amíg a szakemberek nem ellenőrzik az épületek állapotát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.