Nem hajónak való vidék

Ilyen az igazi szárazdokk - döbbenetes felvétel a kaliforniai aszályról

Ahol korábban több mint 700 különböző vízi jármű ringatózott a habokon, ma inkább egy Mad Max film jeleneteit tudnánk elképzelni.

Nézze meg, mi történik, ha megemelkedik a vízszint >>> képgaléria

2015.09.23 09:59ma.hu
California Department of Water Resources, 2013


Max Whittaker for The New York Times, 2014

A természet a legjobb rendező, amit mi sem bizonyít jobban, mint a kiszáradt Folsom tó hajókikötője, ami mintha egy Hollywoodi posztapokaliptikus szuperprodukció háttere lenne. A négy éve tartó szárazság olyan mértékben sújtja Kalifornia államot, hogy az egykor gyönyörűen csillogó víztükör helyén már csak a csónakdokk látszik és a kiszáradt, megrepedezett föld.

Ahol korábban több mint 700 különböző vízi jármű ringatózott a habokon, ma inkább egy Mad Max film jeleneteit tudnánk elképzelni. A helyi víztározó mindössze kapacitása 18 százalékán áll, az egykor zöldellő vízpartra csak elsárgult növények emlékeztetnek.

2015

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.