Szükséghelyzet

Ezreknek kellett elhagyniuk otthonukat Kaliforniában

Rengeteg embernek kellett elhagynia otthonát és csaknem kétszáz épület leégett a kiterjedt erdőtüzek miatt Kaliforniában vasárnap, ahol Jerry Brown kormányzó az állam több részére vonatkozóan szükséghelyzetet rendelt el.

2015.09.14 08:03MTI

San Franciscótól mintegy 120 kilométerre északra, Lake County településen mintegy száz ház lett a lángok martalékává, sokakat kimenekítettek. Négy tűzoltó könnyebb sérüléseket szenvedett.

A tűz másik gócpontján, egy San Franciscótól mintegy 170 kilométerre keletre fekvő régióban legalább 80 ház égett le.

A rendkívüli szárazság miatt rendkívüli sebességgel terjednek a lángok, olyan gyorsan, amire a katasztrófa-elhárítás vezetője szerint két évtizede nem volt példa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.