Egy teljes lakóház elfér a kráterben

Megnyílt a föld vasútépítés közben Dél-Kínában

A belvárosban akkora kráter keletkezett, hogy egy teljes lakóház elfér benne.

2015.08.14 12:36MTI

Vasútépítés közben beomlott egy út a dél-kínai Tungkuan településen, a balesetben egy ember meghalt és több mint 200-at ki kellett telepíteni. A belvárosban akkora kráter keletkezett, hogy egy teljes lakóház elfér benne - jelentették helyi hírforrások.

A férfi a csupán néhány másodperc alatt lezajlott történések idején épp a munkagödörben dolgozott. Sérültek nincsenek.

A még csütörtökön délelőtt történt balesetről készült amatőr videón jól látszik, amint az út burkolata után a környező épületek alapjainak egy része is megbomlik és a környezetét megrengetve a mélybe zuhan. Körülbelül 300 négyzetméteren keletkezett 7 méter mélyen tátongó kráter.

Sajtójelentések szerint két napon belül ez volt a második omlás ugyanazon a helyen.

Az épülő földalatti szakasz a Kuangtung tartományi Tungkuan és Hujcsou közötti 97 kilométeres intercity gyorsvasút része. A tervek szerint a beruházóknak a teljes vonalat már az idei év végéig át kellene adniuk a közlekedésnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.