Ukrán válság

Ukrán katonák lelőttek két, szerintük a szakadárokkal együttműködő nőt Donyeck megyében

Az ukrán fegyveres erők két sorkatonája megölt két helybeli nőt, egy 77 éves anyát és 45 éves lányát a Donyeck megye ukrán ellenőrzésű részében lévő Artemivszk város térségében.

2015.06.17 19:01MTI

A megyei ügyészség közleménye szerint a 23 és 25 éves katonák, miután a hatóságok őrizetbe vették őket, elismerték tettüket.

Az ügyészségi közlemény szerint megállapítást nyert, hogy a gyanúsítottak június 15-én behatoltak a frontvonalnál fekvő Luhanszke faluban a házba, ahol a két nő lakott, és akikről azt feltételezték, hogy együttműködnek a szakadárokkal. Ezért automata fegyverekkel tüzet nyitottak rájuk. Mindkét áldozat fejlövés következtében vesztette életét.

A katonák ellen szándékos emberölésért indítottak eljárást. További részleteket a Donyeck megyei ügyészség nem hozott nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.