Csurig van a víztározó

Mindent elsöprő árhullám öntheti el Dallast

Tizenhétre nőtt szerdára az amerikai Texasban és Oklahomában pusztító viharok halálos áldozatainak száma, de félő, hogy az adat messze nem végleges, mert sokan eltűntek.

2015.05.28 08:58MTI

A rendőrség Dallastól 40 kilométerre délnyugatra, egy duzzasztógát környékén felszólította az ott élőket, hogy hagyják el házaikat, a farmerek pedig tereljék jószágaikat magasabban fekvő területekre, mert víztározó már csurig van és attól kell tartani, hogy a gát megroppan, akkor pedig mindent elsöprő árhullám önti el az alatta fekvő vidéket.

A viharok a hét végén csaptak le az Egyesült Államok déli részén. A víz épületek százait rombolta le, hidakat sodort el. Legalább ezer autó az utakon rekedt. Texas legnépesebb városában, Houstonban sajtóhírek szerint legalább tíz éve nem volt ilyen súlyos áradás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.