Ez olyan mint szeretkezni a szüzességért

Halálos fenyegetés az árverést megnyerőnek

Egy amerikai vadász különleges módját választotta a veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvúk megmentésének: 350.000 dollárt fizetett azért, hogy kilőhessen egyet. Hisz a faj túlélésében.

2015.05.21 12:24ma.hu

Corey Knowlton egy, a namíbiai kormány által hirdetett aukción fizetett ennyit a kilövés jogáért, amivel élt is, háromnapos hajsza után, helyi hivatalnokok és egy CNN stáb gyűrűjében el is ejtette a kijelölt vadat.

Mint elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a kihalás szélén álló állatfaj fennmaradjon és az egész akció, a sajtónyilvánossággal egyetemben erről szól.

Az állatvédőket ez persze nem hatotta meg, többen halálosan megfenyegették a texasi férfit.

Namíbia 2012-óta évente 5 orrszarvú kilövésének jogát árverezi el, a befolyt összeg elméletileg az orrvadászok elleni küzdelmet és a természetvédelmi alapot támogatja.

freedigitalphotos.net/James Baker


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.