Több mint 100 tűzoltó küzd

Súlyos tűzvész Fokvárosban

Több mint száz tűzoltó küzd a dél-afrikai Fokváros déli szélén tomboló tűz ellen, amely a világ egyik legszebb tengerparti útját is veszélyezteti.

2015.03.02 17:32MTI

Az erős szél miatt a vasárnap keletkezett tűz hétfőre virradóra átterjedt a közel négymilliós város déli szélén emelkedő erdős dombra is, és mindenekelőtt a Chapman's Peak-hegység kilátóját fenyegeti.

Az eNCA tévécsatorna beszámolója szerint a lángok elértek egy luxusszállót is, evakuálták belőlük a vendégeket. Senkinek nem esett baja, a kár mértéke egyelőre nem ismert - közölte a vendégház egyik dolgozója.

A Times Live című honlap információi szerint a tűzvész miatt több más úttal együtt ideiglenesen lezárták a világ egyik leghíresebb tengerparti útvonalát, a Hout-öböltől Noordhoekig vezető Chapman's Peak Drive-ot, amely a Tábla-hegyi Nemzeti Park része.

A lángok egy idősek otthonát és több házat is veszélyeztetnek, ezekről a helyekről mintegy száz embert kellett kimenekíteni. A tűzoltóság harminc kocsival és helikopterrel oltja a tüzet, de egyes, lángokban álló területek csak gyalog közelíthetők meg. A hatóságok szerint keddig is eltarthat, mire a lángok terjedését sikerül megfékezni. A tűz okát továbbra sem ismerik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.