Húsz embert kimentettek

Lavinák sodorták el a síelőket

Két lavina sodort el síelőket az északkelet-olaszországi Alto Adige hegyein. Mintegy húsz embert mentettek ki, hárman megsérültek, egy ember eltűnt.

2015.01.06 16:55MTI

Az eltűnt olasz férfit később a hóban találták meg már élettelenül.

A síelőket Riva de Turesben, a közel háromezer méter magas Cima della Neve csúcsnál érte el a két egymást követő lavina Alto Adigeben, a Bolzano (Bozen) városához közeli hegyekben. Az első értesülések szerint a két nagy tömegű lavina több síelőt betemetett. A helyi alpesi mentőszolgálat és az olasz pénzügyőrség mentőegységei mintegy húsz személyt találtak meg. Hárman megsérültek, egyikük súlyosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.