Áradás, földcsuszamlás

Heves esőzések Franciaországban: egy halott, jelentős károk

A múlt hétvégi nyárutó után heves esőzésekkel érkezett meg az ősz Franciaország délkeleti részére, ahol a hétfő reggel óta tartó áradások miatti földcsuszamlásban egy embert életét vesztette, több települést ki kell üríteni, sok helyen szünetel az áramszolgáltatás.

2014.11.05 15:41MTI

Egy 32 éves nő az Alpok déli részén található Saint-Blaise nevű településen kedden este meghalt egy földcsuszamlásban, amelyet a két napja tartó esőzés okozott. Tucatnyi rendőr és ugyannyi tűzoltó másfél órán próbálta a nőt a sár alól kihúzni, sikertelenül.

Hasonló okok miatt Avignonban két kempinget szerda virradóra kiürítettek, ott nem történt személyi sérülés, a dél-franciaországi várostól északra található Saint-Symphorien d,Ozon és Lamotte-du-Rhone falvakat pedig elővigyázatosságból teljesen kiürítették kedden este a tűzoltók.

A Lyon környéki Ardeche megyében 6 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás, a nizzai repülőteret kedden este két órára le kellett zárni a tengerből kicsapódó és a leszállópályákat elborító kavicsok miatt, a francia Riviérán keleti-nyugati irányban haladó A8-as autópályát pedig középen gyakorlatilag kettévágta a sártenger. Szerdára helyreállt a légi és a gépkocsi-közlekedés is.

Nizzában a part menti sétányok kedd este teljesen megközelíthetetlenek voltak a víz és a sár miatt, a part menti szakaszon több mint három méteres hullámok csaptak fel, mintegy 86 középület került víz alá, a helyszíni tudósítások jelentős károkról számoltak be.

A francia meteorológiai szolgálat szerda délelőtt feloldotta a három napja érvényben lévő riasztást, miután az esőfelhők elhagyták a déli-franciaországi vidéket, öt megyében azonban további áradásokra lehet még számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.