Többen megsérültek

Özönvíz Zakopane térségében, egy fiatal fiút elsodort a folyó

Hirtelen felhőszakadás következtében megáradt a Bialy Dunajec folyó, amely elsodort egy 17 éves fiút Zakopane közelében vasárnap délután, az ítéletidőnek más sérültjei is vannak

2014.08.10 18:58MTI
freedigitalphotos.net/Maggie Smith

A folyóban eltűnt fiatal egy horgászversenyen vett részt. Tűzoltók, búvárok keresik, akiknek a munkáját azonban megnehezítik a folyamban sodródó faágak, gerendák.

A viharban három másik ember is könnyen megsérült, egy piaci árusra a szél ráborította sátrat, két emberbe villám csapott, de túlélték - közölte a lengyel rádió. A váratlan felhőszakadás alig 20 percig tartott.

Az özönvíz elárasztotta Zakopane utcáit, parkolóit, járhatatlanná tette a helyi utakat, behatolt a házak pincéibe. A tűzoltóknak több helyen kellett beavatkozniuk.

A Krakkóba vezető országúton nagy torlódás alakult ki a vihar elől menekülő turisták miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.