Turistacsalogató

Halmozódik a szemét a tunéziai Dzserba szigetén

Tiltakoznak az utcákon felhalmozódó szemét miatt Dzserba tunéziai üdülősziget lakosai: általános sztrájkra készülnek civil szervezetek képviselői, szakszervezetek és szállodatulajdonosok, hogy cselekvésre bírják a kormányt és a hatóságokat.

2014.07.15 23:30MTI
Fotó: YouTube.com/Ionut Ciubota

A kormány helyi képviselőivel folytatott tárgyalásokat követően a keddre tervezett sztrájkot július 24-re halasztották. Pénteken miniszteri delegáció érkezik Tuniszból a szigetre, hogy a hulladék körüli probléma megoldásáról tanácskozzanak.

Miután bezártak egy sokat vitatott szemétlerakót, a sziget utcáin és terein egyre csak halmozódik a szemét, az emberek pedig gazdasági és közegészségügyi problémáktól tartanak.

A lakosok elutasítják a szemétlerakó újbóli megnyitását. A kormánytól várják a probléma gyors megoldását: azt követelik, hogy a hulladék megsemmisítéséről a kontinensen gondoskodjanak.

A földközi-tengeri sziget Tunézia egyik legfontosabb turistacélpontja. Az észak-afrikai országban a 2011. januári forradalom óta bizonytalanság uralkodik, egymást követik a politikai válságok, melyeket gazdasági válság kísér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.