Árvíz

350 katonát küld Boszniába segíteni az EU

Bosznia-Hercegovinában 18 600 ház vált lakhatatlanná, 40 ezren még mindig nem térhettek vissza otthonukba az áradások miatt.

2014.05.29 06:59MTI
Forrás: YouTube

Háromszázötven katonát küld az Európai Unió az EUFOR Althea katonai művelet megerősítésére Bosznia-Hercegovinába, hogy segíteni tudják a hadsereget az évszázad árvízének nevezett áradás okozta károk elhárítására.

Az EU osztrák, brit és szlovén katonákkal bővíti a bosznia-hercegovinai biztonsági helyzet fenntartását szavatoló EUFOR Althea katonai művelet állományát. A katonák csütörtöktől kezdődően érkeznek Boszniába, ahol a tervek szerint több hétig maradnak.

A misszióban amúgy 600 katona teljesít szolgálatot, Magyarország - Ausztria után - a második legnagyobb hozzájárulást adja az uniós tagállamok közül. A május közepi árvizekben több mint hatvan ember lelte halálát Boszniában, Szerbiában és Horvátországban.

Csak Bosznia-Hercegovinában 18 600 ház vált lakhatatlanná, 40 ezren még mindig nem térhettek vissza otthonukba. Néhány helyen elhullott állatok teteme okoz közegészségügyi veszélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.