Helikopterekkel, csónakokkal evakuáltak

Az utóbbi 120 év legnagyobb esőzése Boszniában

Egy szarajevói meteorológus csütörtökön az utóbbi 120 év leghevesebb esőzésének nevezte a mostani bosznia-hercegovinai vihart.

2014.05.15 20:52MTI
freedigitalphotos.net/Maggie Smith

Zeljko Majstorovic a Slobodna Bosna című internetes portálnak azt mondta: 1894 óta dokumentálják az időjárási helyzetet Bosznia-Hercegovinában, azóta nem regisztráltak ilyen nagy mennyiségű csapadékot.

A nyugat-balkáni országban helikopterekkel és csónakokkal evakuálták azokat, akiket az ár elzárt a külvilágtól. A közép-boszniai Maglajban a kiöntött Bosna folyó elsodorta a város legfőbb hídját, valamint elárasztotta a városba vezető utakat.

A beszámolók szerint Kelet-Boszniában egy halálos áldozata volt az áradásnak: egy férfi szívinfarktust kapott, amikor jószágait mentette volna a megfulladástól.

Az ország főleg bosnyákok és horvátok lakta részében, a Bosznia-hercegovinai Föderációban rendkívüli helyzetet hirdettek az időjárási viszonyok miatt, ott több iskolában is tanítási szünetet rendeltek el a hétvégéig. A boszniai áramszolgáltató közlése szerint mintegy 50 ezer háztartásban nincs áram.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.