Újabb erős földrengések

Az utórengések is hatalmasak voltak a Salamon-szigeteknél

A Hawaii székhelyű csendes-óceáni tengerár-figyelő központ helyi tengerárveszélyre figyelmeztetett, de később lefújta a riadót.

2014.04.14 08:16MTI
Forrás: youtube.com

Két erős, hetes erősség feletti földrengés volt vasárnap a Salamon-szigeteknél - jelentette az amerikai geológiai intézet.

Az első, 7,6-es erősségű reggel történt. Epicentruma 29 kilométer mélyen volt a Föld kérgében. A második éjjel követte, 7,4 erősséget mutattak a műszerek, és a számítások szerint a rengés központja 35 kilométer mélyen volt.

A két rengés nagyjából ugyanazoknál a földrajzi koordinátáknál történt: 113 kilométerre a Kira Kira szigettől délre.

A Hawaii székhelyű csendes-óceáni tengerár-figyelő központ helyi tengerárveszélyre figyelmeztetett, de később lefújta a riadót, mert a rengések csak kisebb cunamit generáltak.

Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.