Földmozgás

Belengtek Los Angeles felhőkarcolói a rengés miatt

Komoly katasztrófák sújtják egész Amerikát: északon kegyetlen tél tombolt, délen szárazság és bozóttüzek pusztítottak, emellett az egész nyugati partnak nem volt nyugta a földrengések miatt.

2014.03.29 12:53ma.hu

Elsődleges adatok 5,4-es, ám a végleges mérések szerint a Richter-skála szerinti 5,1-es erősségű fölmozgást mértek Los Angeles-nél a szombatra virradó éjjel - jelentette a U.S. Geological Survey (USGS). A rengés Orange megyében - az USGS szerint 2 kilométer mélyről - pattant ki, La Habra és Brea városok alatt, melyek 30 kilométerre vannak Los Angeles belvárosától. Nem rég még nagyobbat rengett >>>

Megközelítőleg egy órával a rengés előtt egy 3,6-os mozgást mértek a térségben, egész Kaliforniában érezték, hogy megmozdult alattuk a talaj. Károkról még nincs hír, ám a Metro Los Angeles twittere szerint át kellett vizsgálni a vágányokat, emiatt késések lehetnek, de csőtörés is volt, illetve út is beszakadt.

A szakemberek szerint egész éjjel mozgott a föld, Mount Hoodban szintén megmozdult Oregon állam legnagyobb csúcsa, de a geológusok szerint nincs ok az aggodalomra.

Ilyen messze van egymástól a két város


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.