Corelli kapitány mandolinja

Penélope Cruztól és Nicolas Cage-től remél segítséget Kefalónia

A két hollywoodi filmsztártól remél segítséget a természeti katasztrófa sújtotta görög sziget, Kefalónia, amelyet az elmúlt kilenc napban két erős földrengés is megrázott.

2014.02.04 16:55MTI
Pennie, segítenünk kell!

A spanyol színésznőt és amerikai kollegáját arra kérték a helyi hatóságok, hogy látogassanak el a Jón-tengeri szigetre, ahol 2001-ben a Marcello Venturi olasz író Fehér zászló Kefalónia felett című világhírű regénye alapján készült Corelli kapitány mandolinja című filmet forgatták.

Kefalónia polgármester-helyettese, Evangélosz Kekatosz az ANT-1 televíziónak elmondta, hogy már elküldte a két színésznek a meghívást a szigetre, amely Ithákival és Zákinthosszal együtt filmcsillagok és zenészek közkedvelt nyári üdülőhelye lett az utóbbi években.

Kefalónia Penélope Cruz és Nicolas Cage segítségével akar javítani hírén, amelyet az utóbbi napokban megtépázott a földrengések sorozata.

A legutóbbi, a Richter-skála szerinti 5,7-es erősségű - más mérések szerint 6,1-es - földmozgás kedd hajnalban volt, az első pedig kilenc napja. Akkor 5,9-es erejű földrengés rázta meg a festői görög szigetet.

A sziget lakóiban keserű emlékeket idéztek az utóbbi bő egy hét eseményei, 1953-ban ugyanis egy 7,2-es erősségű rengés teljesen elpusztította Kefalónia és a közeli Zákinthosz szigetét. A több mint hatvan évvel ezelőtti katasztrófa következtében csaknem ötszázan vesztették életüket, ezrek sérültek meg és a szigeteken lévő épületek majdnem mindegyikét újra kellett építeni. Sokan örökre elhagyták a szigetet.

Ezt a természeti katasztrófát idézte fel a Corelli kapitány mandolinja című film vége is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.