Globális felmelegedés?

Durva: hó esik júniusban Oroszországban - Képek és videó!

Noha az oroszországi Szibériáról van szó, a havazás júniusban ott is abnormális. Idén már volt hasonló eset, néhány hete Spanyolországban esett a hó.

2013.06.02 18:07ma.hu
Fotó: twitter user@stasiarik

Június második napján belepte a hó Kemerovo várost és lakosait – akik nem egészen nevettek a természet fura viccén.

A meteorológusok szerint teljesen abnormális, ami történik, de itt a Kárpát-medencében sem mondhatunk mást, hiszen nálunk saras eső esik, és nyárhoz képest 7 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet.

Fotó: vk.com/typical_kmr

A szakértők szerint egy ciklon hozta be a hideg levegőt a tenger felől, emiatt csökkent le a térség hőmérséklete, és ez okozta a havazást. A bloggerek szerint itt a világvége, hiszen egyre több a tornádó, a szélsőséges időjárás, a hatalmas áradások, és egyéb katasztrófák világszerte.

Szibériának erre a térségére egyébként a hideg tél és a forró nyár jellemző. Tavaszuk is alig volt, hiszen még májusban is hullott a hó, így már úgy várták a nyári időt, mint a messiást. Ám helyette havazás jött, így a helyiek szerint át kell állítani az agrárórájukat, hiszen ha a „hagyományos” időjárás szerint vetnek és palántáznak, akkor bizony éhen maradnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.