Nem tudni, mely fajok éltek arra

Hetvenkétmillió éves dinoszaurusz-csontokat tártak fel Mexikóban

Késő krétakori, hetvenkétmillió éves dinoszaurusz fosszíliák kerültek elő Mexikó északi részén, Coahuila szövetségi állam sivatagos területén.

2011.03.02 15:23MTI

Egy ötezer négyzetméteres területen hosszú csöves csontokat és csigolyamaradványokat tártak fel a mexikói Nemzeti Antropológiai és Történeti Intézet (INAH) paleontológusai, akik 207 dinoszaurusz-lábnyomot is találtak - olvasható a The Latin American Herald Tribune online kiadásában.

Az ásatásokat irányító Felisa Aquilar, az INAH paleontológusa szerint jelenleg még nem lehet biztosan megmondani, hogy mely fajok fosszíliáiról van szó, a csontmaradványok ugyanis igen széttöredezettek, így további vizsgálatok szükségesek.

A szakember feltételezése a csontok a hadrosauridae család tagjaitól (kacsacsőrű dinoszauruszok), a félelmetes tirannoszauruszoktól (zsarnokgyíktól), valamint a "strucc dinoszauruszoktól ("madárutánzó" gyíkok, ornithomimosauria) származnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.