Az állatkínzás ellen veszik fel a harcot

Hobbiállat-tanfolyamot indít a bécsi állatkert

A gazdák tudatlanságából fakadó állatkínzás ellen veszi fel a harcot a Schönbrunni Állatkert áprilisban induló hobbiállat-tanfolyama. Az első kurzuson a szakállas agámákról lesz szó.

2008.03.21 17:07ma.hu

Mivel Ausztriában is sok hobbiállat szenved attól, hogy gazdájuk a megfelelő ismeretek hiánya miatt kedvezőtlen körülmények között tartja, a bécsi állatkert tanfolyamsorozatot indít háziállatok tartásából. A másfélórás kurzusokon felnőttek és gyerekek egyaránt résztvehetnek.

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők jobban ráérezzenek kedvencük igényeire és ezáltal jobb életet biztosítsanak számukra. Akinek pedig még nincs háziállata, az eldöntheti, hogy kutyát, macskát vagy botsáskát akar-e tartani, esetleg akar-e állatot egyáltalán. A Schönbrunni Állatkert és az Állatvédelem Iskolája Egyesület kezdeményezésére megvalósuló tanfolyamsorozat első része április 4-én lesz.

A foglalkozáson az ausztrál füves pusztákról származó szakállas vagy tüskés agámákról lesz szó, amelyek világszerte a leggyakrabban terráriumban tartott gyíkok. A következő workshopot az akváriumoknak, az azt követőt pedig a kutyáknak szentelik, de sorra kerülnek a cicák, papagájok, nyulak, tengerimalacok és teknősök is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.