A természetben már kihalt

Ritka kardszarvú antilop született egy virginiai állatkertben

A természetben már kihalt, ritka kardszarvú antilop születet egy virginiai állatkertben.

2010.05.06 13:52MTI

Az antilopborjú világra jötte már csak azért is szenzációt keltett, mert a Front Royal-i országos állatparkban, ahol veszélyeztetett madarak és emlősök szaporításával foglalkoznak, már 13 éve nem fordult elő ilyesmi. A hároméves Jena és a 13 éves Dr. Bob borja egy hónapja született, de az intézmény szerdán adott hírt róla.

A kardszarvú antilop - a sivatagi antilopok egyik fajtája - csavart, hátrafelé görbülő, akár egyméteres hosszúságot is elérő szarváról ismert. A Front Royal-i Smithsonian Conservation Biology Institute parkjában jelenleg 16 példány él belőle.

Az állatkert egy alapítvánnyal együttműködve azon dolgozik, hogy megpróbálják visszatelepíteni a Szaharába, természetes környezetébe a kardszarvú antilopot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.