Nem lehet komposztálni

Egy kutatás szerint mégsem környezetkímélők a biolebomló szatyrok

Mégsem annyira környezetkímélők a sok üzletben árult biolebomló szatyrok, mint általában gondolják őket - derül ki egy brit tanulmányból.

2010.03.12 15:23MTI

A Loughborough-i Egyetem kutatása szerint a lebomlást gyorsító anyagokat tartalmazó bioszatyroknak bizonytalan a természeti környezetre gyakorolt hatásuk. Kimutatták azt is, hogy pont ezek miatt az adalékok miatt az újrahasznosítás hagyományos formái nem alkalmazhatók az ilyen szatyrok esetében.

Maga a biolebomló (angolul biodegradable) szó is félreértésekre adhat okot, hiszen az ilyen szatyrokat nem lehet komposztálni
- hívta fel a figyelmet közleményében Dan Norris brit környezetvédelmi államtitkár.

"Reméljük, ez a kutatás eltántorítja majd a gyártókat és kereskedőket attól, hogy azt állítsák: ezek az anyagok környezetkímélőbbek, mint a hagyományos műanyagok" - hangsúlyozta Dan Norris. A kutatást a brit környezetvédelmi, élelmiszer- és vidékügyi minisztérium finanszírozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.