Vissza a gyökerekhez?

Mexikóban azonosították a H1N1 mutációját

Mexikói tisztviselők szerdán megerősítették, hogy igazolták az A(H1N1) influenza vírusának első mutációját egy lánynál, aki túlélte a fertőzést.

2010.03.04 09:56MTI

Jose Angel Cordova egészségügyi miniszter mexikói újságíróknak elmondta, hogy az eset az újinfluenza vírus első bizonyított mutációja, noha 423 másik gyanús esetet jelentettek már. Elmondta, hogy a lányt két hónappal ezelőtt Mexikóváros egyik kórházában kezelték légúti problémákkal, majd később súlyos tüdőgyulladással tért vissza, amelyből felépült.

Cordova felszólított mindenkit, aki olyan kockázati tényezővel él, amely esendővé teszi a vírussal szemben, hogy oltassa be magát újra, mert "ezek a vírusok bármikor mutálódhatnak", aminek súlyos következményei lehetnek.

A hivatalos adatok szerint 1088 ember halt meg Mexikóban a kezdetben sertésinfluenzaként emlegetett vírus miatt 2009 áprilisától, amikor a későbbi világjárvány először felbukkant az országban. Világszerte mintegy 16 ezer ember halt meg, miután az új törzs 212 országba és területre szétterjedt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.