Megcsonkították, majd újra eltemették őket

Oszló hullákat ástak újra elő a mexikói indiánok

A már oszlásban lévő, eltemetett halottaikat újra kiásták, megcsonkították, majd visszatemették a mexikói indiánok.

2010.01.22 08:43MTI

A mexikói Nemzeti Régészeti Intézet szerint a Baja California félszigeten élő lakosok szokása a spanyol hódítás előtti időből származik. Az indiánok valószínűleg a holttestek kiásásával és megcsonkításával akarták megszabadítani az elhunytakat a szenvedéstől.

Alfonso Rosales-Lopez archeológus szerint a holtakat eltemetésük után néhány hónappal ásták ki újra, amikor a test oszlása már annyira előrehaladott volt, hogy a végtagokat könnyen eltávolíthatták.

A kutatók az elmúlt húsz évben összesen 157 olyan sírt találtak, amelyek ezt a gyakorlatot bizonyítják, és alátámasztják a korábbi feltételezéseket. A sírhelyek az i. e. 300-tól i. e. 1500-ig tartó időintervallumból származnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.