Minden sarkon álltak már

Szenzációs lelet! Béla, a 200 ezer éves koponya

Bélának keresztelték el azt az emberi koponyát, amelynek életkorát kétszázezer évesnek teszik a régészek, a lelet Miskolcon, a Kisavason került elő a földből. A páratlan lelet bebizonyította: a mai Miskolc területén már kétszázezer évvel ezelőtt is éltek emberek! - adták hírül szerdán.

2009.04.01 14:01BorsodOnline

Ezt adta hírül szerdán a BorsodOnline. A hírportál szerint a kisavasi sétány mentén nagy erőkkel, külföldi szakértők bevonásával folynak az ásatások. A feltárás vezetésével megbízott Segesvári Béla régész-professzor a BorsodOnline-nak azt nyilatkozta: "a talált leletet elsődleges vizsgálatok alapján a Homo Erectusok közé sorolnám, de bőven egy késői lelettel van dolgunk, a leghíresebb hazai lelet a vértesszőlősi Homo Erectus Seu Sapiens Paleohungaricus, vagyis Samu, aki 350 ezer évvel ezelőtt élt, de ez Samunál fiatalabb, kora mintegy 200 ezer évesre tehető."

Az április 1-jei "hír" szerint a lelet megtalálását egy fiatalembernek köszönheti a régészet, aki egyszerűen belebotlott egy víz által kimosott lábszárcsontba.

Az a csontmaradvány végül sajnos kóbor kutyák martaléka lett, de a lelet így is egyedülálló"
- mondta a régész, aki szerint igazi mérföldkő ez a magyarországi régészet történetében.

A régész a koponyát Bélának nevezte el, nem magáról, hanem annak az egyik önkéntes segítőről, aki jelentkezett, hogy számíthatnak rá a feltárásban - tréfált a Borsod megyei hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.