Felsőoktatás

Kutató zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem a jövő évtől

Osztatlan, mesteroklevelet adó, állami finanszírozású képzés.

2022.11.08 02:27MTI

Európai szinten is egyedülálló, angol nyelvű kutató zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem 2023-tól - közölte a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

Az Állatorvostudományi Egyetem azt írta, hogy az osztatlan, mesteroklevelet adó, állami finanszírozású képzésre azokat várják, akiket inspirál az egzotikus állatok világa, az emberi agy működése vagy éppen a világjárványokat okozó vírusok természete.

Kiemelték: az egyetem évszázados tudásbázisa, 21. századi infrastruktúrája és nemzetközi légköre már az egyetemi évek alatt biztosítja a tudományos munkához szükséges feltételeket, az egyéni kutatói képességek kiteljesedését.

Hozzátették: a karrierépítésben az angol nyelvű képzés révén elérhető nemzetközi kapcsolati háló is versenyelőnyt jelent.

Az ötéves képzés multidiszciplináris rendszerű, elméleti és gyakorlati tananyaga kiterjed a társtudományokra is.

Az Állatorvostudományi Egyetem Magyarországon egyedülálló tudományos infrastruktúrájának köszönhetően a hallgatók a biológiai, kémiai ismereteken túl tanulnak többek között anatómiát, állattant, parazitológiát, járványtant, egzotikus állatok gyógyászatát, és megszerzik a kutatói munkához a 21. században már nélkülözhetetlen informatikai, statisztikai, üzleti ismereteket is - olvasható a közleményben.

A kutató zoológusok keresettek az üzleti szférában, különösen a gyógyszergyártásban, az egészségügyi fejlesztésekhez kapcsolódó labortechnikában, valamint az élelmiszerbiztonsággal összefüggő területeken - idézték a közleményben Kosztolányi András egyetemi docenst, az Állatorvostudományi Egyetem Biológiai Intézetének és Ökológiai Tanszékének vezetőjét.

Az egyetem nyílt napján, december 7-én az érdeklődők további részleteket is megtudhatnak a kutató zoológus képzésről. Regisztrálni a felsőoktatási intézmény honlapján, a https://univet.hu/hu/2022/10/19/nyilt-nap-2022/ linkre kattintva lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.