Tudomány

Rámosolygott a Nap a NASA űrszondájára

Látványos, és egyben talán aranyosnak is mondható felvételt készített a NASA a központi csillagunkról.

2022.10.31 08:37ma.hu

A hét közepén a NASA Napdinamikai Obszervatóriuma (Solar Dynamics Observatory) nem mindennapi képet készített központi csillagunkról. A még 2010-ben felbocsátott űrszonda felvételén a napszél gyors kitörései által létrejött koronalyukak pont úgy helyezkedtek el a Nap felszínén, hogy azok látszatra egy mosolygó arcot formázzanak.

A szemek, valamint a száj helyén megfigyelhető sötétebb foltok ultraibolya fényben látszódnak. Egyébként a NASA ezen űrszondája a Nap különböző tevékenységeit, viselkedését vizsgálja, valamint azt, hogy ezek milyen hatással vannak az űridőjárásra - írja az Időkép..

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.