Állati

Horrorisztikus felvétel készült egy hangya "arcáról"

Rémálmai lesznek, ha meglátja.

2022.10.26 12:52ma.hu

Valamivel több mint egy hete díjazta a Nikon azokat a legjobban sikerült felvételeket, amelyek megmutatják, milyen a világ egy mikroszkóp alatt. A Nikon 2022-es Small World Photomicrography Competition nyertesei gyönyörű fotókat készítettek, az abszolút közönségkedvenc azonban nem a fődíjas lett.

A közösségi oldalakat, de főként a Twittert elárasztották a felhasználók Eugenijus Kavaliauskas litván fotós képével, aki egy hangya arcát örökítette meg egészen közelről.

Bár a hangya arca valóban horrorisztikus, ehhez nem árt megjegyezni, hogy az állat szeme valójában nincs a képen. Amit a képen annak vélünk, az valójában az a két pont, ahol az antenna csatlakozik az állat fejéhez. Hogy hol a szem, azt az alábbi képen látni, ami már egy fokkal barátságosabb képet ad az állatról, de még mindig nem szívesen találkoznánk egy nagyra nőtt példánnyal - írja a HVG.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.