Tudomány

Elvesztek az időjárásfigyelő műholdak, kudarcba fulladt az Astra Space rakétájának indítása

A hiba tíz perccel a Cape Canaveral űrállomásról történt indítást követően lépett fel.

2022.06.13 09:43MTI

Kudarcba fulladt az Astra Space amerikai hordozórakéta-gyártó cég NASA amerikai űrkutatási hivatal részére vasárnap végrehajtott indítása, elvesztek a rakétán Föld körüli pályára szánt időjárásfigyelő apró műholdak.

A hiba tíz perccel a floridai Cape Canaveral űrállomásról történt indítást követően lépett fel. Az Astra 3.3 típusú hordozórakéta második fokozata túl korán kapcsolt le a vállalat missziót nyomon követő élő adása szerint.

"Szabályos volt a repülés az első lépcsőben. Azonban a felső fokozat hajtóműve korán kikapcsolt és nem vitte fel a hasznos terhet Föld körüli pályára" - ismertette Amanda Durk Frye, az Astra kommentátora.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.