Egészségügy-kutatás

A nemzeti biztonsági laboratórium az ötven legjobb kutatási infrastruktúra közé került

Magyarország veszélyes kórokozókkal történő kutatásainak kiemelkedő lehetősége.

2021.12.27 03:30MTI

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriuma (NBL) bekerült a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Magyarország "TOP 50" kutatási infrastruktúrája közé - tudatta az NNK internetes oldalán.

"A nemzetközi eredményeink mellett számunkra nagyon fontos a hazai tudományos elithez való tartozásunk elismerése is. A díjhoz vezető út hazai es nemzetközi együttműködéseken keresztül szolgálja Magyarország veszélyes kórokozókkal történő kutatásainak kiemelkedő lehetőségét" - írták.

Hozzátették: az NBL teret ad kutatócsoportok, magán- és az ipari szektor számára, hogy gyógyszer- és vakcinajelöltek tesztelése révén az egészségügyben áttörő eredményeket érhessenek el a hazai lakosság kezelésében.

Kiemelt jelentőségét mutatja a Covid-járványban végzett kutatómunka is - írták.

A tanúsítványt Kis Zoltán a Nemzeti Biztonsági Laboratórium szakmai vezetője vette át - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.