Koronavírus-járvány

Meglepő eredmény: kiderült, kiknek az esetében a legjellemzőbb a tünetmentesség

Az közismert tény, hogy a koronavírus nem mindenki esetében eredményez tünetet is, de megdöbbentő, hogy kik esetében a legjellemzőbb a tünetmentesség.

2021.12.20 15:46ma.hu

Kiderült, kiket érint leginkább a tünetmentes Covid. Qiuyue Ma, Ph.D, a Pekingi Egyetem professzora és munkatársai több mint 29,7 millió PCR-vizsgálaton átesett ember adatait megvizsgálva arra jutottak, hogy a teszttel is megerősített fertőzöttek 40,5%-ánál egyáltalán nem jelentkeztek tünetek.

Érdekes módon arányaiban a legtöbb ilyen esetet az állapotos nők között találták. Náluk 54,11% volt a teljesen tünetmentesek aránya - írja a Metropol.

Utánuk következtek a repülőgépeken vagy tengerjáró hajókon utazók (52,91%), valamint az ápolási otthonok lakói és személyzete (47,53%).

Az egyetem munkatársai arra egyelőre még keresik a választ, hogy pontosan mi is védi a kismamákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.