Tudomány

Antivirális gyógyszerjelölteket fejleszt az EvolVeritas

A projekt befejezésének tervezett határideje 2022 márciusa.

2021.08.23 05:30MTI

Koronavírus-ellenes gyógyszerjelölteket fejleszt az EvolVeritas Kft., a projekt megvalósítására a társaság 220 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A projekt célja új antivirális szerek fejlesztése a koronavírus-fertőzés megelőzésére, illetve kezelésére - közölte az EvolVeritas pénteken az MTI-vel.

Az EvolVeritas Kft. speciális szakterülete a fehérjealapú gyógyszerek irányított evolúción alapuló kifejlesztése.

A projekt megvalósítása során az EvolVeritas azt is vállalta, hogy egy, már a koronavírus-járvány előtt megkezdett fejlesztése befejezéseként új, trombózis ellenes gyógyszerjelöltet fejleszt.

A projekt befejezésének tervezett határideje 2022 márciusa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.