Járvány

Az emberiségre veszélyes, újabb halálos kór ellen fejlesztenek vakcinát Karikó Katalinék

Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Bizottság a támogatását fejezte ki a fejlesztéssel kapcsolatosan.

2021.07.26 17:12MTI

Újabb mRNS-vakcina fejlesztésén dolgozik a német BioNTech vállalat, amely a malária ellen nyújtana védelmet – írja a CNBC.

A BioNTech, amelynek alelnöke Karikó Katalin, és amely a Pfizerrel együttműködve fejlesztette ki közös koronavírus elleni vakcináját, tervei szerint 2022 végén már meg is kezdődhet az első malária-vakcina klinikai kísérlete.

Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Bizottság a támogatását fejezte ki a fejlesztéssel kapcsolatosan.

„A pandémiára való reagálás megmutatta, hogy a tudomány és az innováció közösen megoldást tudnak nyújtani az emberiség számára” – mondta Dr. Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója.

Mint ismeretes, 2019-ben 229 millió malária-fertőzést azonosítottak világszerte és legalább 409 ezer ember halt meg miatta, zömében Afrikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.