108 kilogrammos folyami hal

Csaknem kétméteres tokhalmatuzsálemet fogtak ki a Detroit folyóból

Miután lemérték, a biológusok visszaengedték a folyóba az állatot.

2021.05.08 15:06MTI

Egy csaknem kétméteres, 108 kilogrammos tokhalat fogtak ki a Detroit folyóból az Amerikai Szövetségi Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (USFWS) munkatársai, akik szerint a méretes példány, amelyet visszaengedtek a vízbe, több mint 100 éves lehetett.

A hatalmas matuzsálemet egy három tagú csapat fogta ki. A szolgálat munkatársai "igazi vízi szörnyként" írták le a teremtményt, amelyet hatpercnyi megfeszített munkával sikerült beemelniük a csónakba - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Miután lemérték, a biológusok visszaengedték a folyóba az állatot.

A tokfélék családjába tartozó Acipenser fulvescens fenyegetett fajnak számít Michiganben és 18 másik államban. Ezek az édesvízi halak a tavak és folyómedrek mélyén élnek. Számuk a túlhalászat és a természetes élőhelyeik zsugorodása miatt csökken.

A hímek átlagos élettartama 55 év, a nőstényeké 70-100 év között mozog. A Detroit folyóból kifogott példány nőstény volt és a szakemberek szerint több mint száz éve úszkálhat a környező vizekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.