Koronavírus-járvány

Most épp az terjed az arcmaszkokról, hogy férgek vannak bennük - persze ez sem igaz (videó)

Szó sincs arról, hogy a maszkokban élőlények lennének.

2021.04.01 11:01ma.hu

Már Magyarországon is elkezdett terjedni az interneten magyar az az elmélet, mely szerint a koronavírus-járvány elleni védekezéshez használt arcmaszkokban esetenként férgek vannak. Ez természetesen nem igaz.

Az elmélet alapja, hogy ha az arcmaszkot meleg víz alá teszik, akkor a hőhatás miatt "előbújnak" a benne lakó férgek.

Ám az apró élőlénynek hitt dolgok valójában egyszerű szövetszálak, amik a gyártáskor vagy a maszk kicsomagolásakor kerültek a védőeszközökre, és mivel nincsenek rögzítve, külső hatásra megmozdulhatnak.

A német dpa egy szakértőt is felkért, aki mikroszkóppal ellenőrizte a teóriát.

Az alábbi felvételen jó látható, hogy nem férgek, hanem rögzítetlen szövetszálak vannak a védőeszközön, amelyek a szakértők szerint a statikus elektromosság hatására is mozoghatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.