Koronavírus-járvány

Elkezdődtek a klinikai vizsgálatok a Moderna dél-afrikai variáns elleni oltásával

60 embert vonnak be, olyanokat, akiket korábban már beoltottak az mRNA-1273 vakcinával a klinikai II-es vizsgálati szakaszban.

2021.03.11 18:58MTI

Elkezdődtek a klinikai vizsgálatai a Moderna emlékeztető oltásának, amelyet a koronavírus Dél-Afrikában azonosított variánsa ellen fejlesztettek ki emlékeztető oltásként való használatra.

A klinikai vizsgálatok első résztvevője már megkapta az oltást a vállalat módosított Covid-19 elleni vakcinájából - közölte a Moderna kommunikációs ügynöksége csütörtökön az MTI-vel.

A vizsgálatokba 60 embert vonnak be, olyanokat, akiket korábban már beoltottak az mRNA-1273 vakcinával a klinikai II-es vizsgálati szakaszban.

A vizsgálat célja az, hogy felmérje két, különböző nagyságú dózisban beadott emlékeztető oltás hatékonyságát a koronavírus Dél-Afrikában azonosított variánsa, a B.1.351 ellen.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy egy másik vizsgálat már jelenleg is folyamatban van. Ez azt méri fel, hogy a klinikai II. fázisban lévő résztvevőknek egyszeri alkalommal beadott, 50 milligramm dózisú emlékeztető oltás az mRNA-1273 vakcinából mennyire hatékony az új vírusmutánsokkal szemben - olvasható a sajtóközleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.