Állati

"Csevegni" láttak egy vadon élő és egy fogságban tartott elefántot

A kínai központban első ízben észleltek ilyen interakciót egy vadon élő és egy fogságban tartott ázsiai elefánt között.

2021.03.08 09:23MTI

Először láttak egy vadon élő és egy fogságban tartott ázsiai elefántot egymással "beszélgetni" és élelmet megosztani egy kínai elefántközpontban szombat hajnalban.

Egy kamera rögzítette, amint a vadon élő hím elefánt belép a csinghungi ázsiaielefánt-tenyésztő és -mentőközpontba Jünnan tartományban, és felkeresi Aj-aj, egy 54 éves, ugyancsak hím elefánt lakhelyét. A vendég hajnali fél 3-kor érkezett és csak reggel 8-kor távozott.

Az állatok "csevegtek" egymással a saját nyelvükön, és az ügyeletben lévő gondozók látták, amint Aj-aj a lábával vendége elé tolta élelmének egy részét - mondta el Hsziong Csao-jung állatgondozó, aki szerint a váratlan látogatót valószínűleg kitaszította a csordája.

A kínai központban első ízben észleltek ilyen interakciót egy vadon élő és egy fogságban tartott ázsiai elefánt között.

A déli Jünnan tartományban 1958 óta 510 ezer hektár összterületen 11 országos vagy tartományi trópusi rezervátum létesült elefántok befogadására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.