Tudomány

Elkészült a világ első tehervonata, amely képes óránkénti 350 kilométeres sebességre

A mozdony formája hasonlít a kínai tokhalra, ezzel a designnal sikerült nagy mértékben csökkenteni az ellenállást.

2020.12.23 17:48MTI

Elkészült a világ első szuperexpressz tehervonata, amelynek a legnagyobb sebessége óránként eléri a 350 kilométert.

A vasúti szerelvényt a CRRC Tangshan vállalat szakemberei készítették. A szerelvényen lévő ajtók 2,9 méter szélesek, ami biztosítja a gyors be- és kirakodást. A szerelvény rakodóterének kihasználtsági rátája 85 százalékos - közölte a Hopej tartományban működő vállalat.

A mozdony formája hasonlít a kínai tokhalra, ezzel a designnal sikerült nagy mértékben csökkenteni az ellenállást.

A tervezéskor és a szerelvény építésekor a legkorszerűbb technológiákat alkalmazták, a vonat biztonságos és hatékony működését okos rakodó- és működőrendszer segíti.

A CRRC Tangshan vállalat Kína egyik legnagyobb vonatépítő gyára Tangsan városában, ahol egy innovációs és technológiai központot is létrehozott a vasúti közlekedés fejlesztésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.